? Aerts klopt Meeusen na een bijzonder spannende slotronde
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties

Toon Aerts zet zijn driekleur in de verf met een mooie sprintzege tegen Meeusen

? Aerts klopt Meeusen na een bijzonder spannende slotronde
Foto: © photonews

De voorlaatste cross van het jaar was er eentje zonder Wout Van Aert en Mathieu van der Poel en dus was Toon Aerts licht favoriet. De renners waren echt aan elkaar gewaagd vandaag en niemand slaagde erin om weg te blijven. Sprinten dan maar...

Wel willen wegrijden, maar niet kunnen. Dat was een beetje het verhaal van de dag bij de cros van de elite heren in Leuven. Na een ronde was er nog steeds een groepje van een man of tien dat aan de kop van de koers reed. Michael Vanthourenhout was de eerste die weg kon rijden van het peloton, zijn voorsprong werd nooit groter dan 10 seconden.

Lars Van der Haar, Toon Aerts en Laurens Sweeck reden de kloof dicht waardoor ze plots met vier vooraan zaten. Die laatste kon het tempo niet meer volgen en de Belgische kampioen kreeg tot twee keer toe af te rekenen met technische problemen. Gelukkig voor het tweetal ging het tempo bij het leiderduo ook naar beneden en uiteindelijk kwam alles weer samen tot een groep van zes. Ook Aernouts en Tom Meeusen hadden intussen de aansluiting gevonden.

Meeusen op het wasbord

Telenet Fidea Lions telde plots drie renners voorin en kon het ploegenspel beginnen spelen. Aernouts en Aerts demarreerden beurtelings maar ook in de slotronde hing de kopgroep nog samen. Met uitzondering van Sweeck, want diens ketting was gebroken.

Op het wasbord leek Meeusen de cross in een definitieve gelegd te hebben, maar hij kreeg uiteindelijk nog gezelschap van Toon Aerts. Meeusen zag de tricolore treu op en over hem gaan en geraakte bij de sprint niet meer uit het wiel van Aerts. Die mocht in Leuven zo zijn dertigste podiumplek van het seizoen vieren. Lars van der Haar vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties