? Betsema klopte Sels op weg naar haar 14e zege van het seizoen: "15 zeges klinkt nóg beter"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties

Betsema stak in Leuven haar veertiende seizoenszege op zak

? Betsema klopte Sels op weg naar haar 14e zege van het seizoen: "15 zeges klinkt nóg beter"
Foto: © photonews

Ook in Leuven stond er geen maar op Denise Betsema. De Nederlandse miste haar start, kreeg af te rekenen met een taaie Loes Sels en stak uiteindelijk toch de zege op zak.

Toch zag het er bij het startschot niet goed uit voor Denise Betsema. “Ik was wel snel weg, maar daarna reed ik mezelf klem”, reageerde de Nederlandse bij Sporza. “Ik zat in het gedrang bij de bocht naar links en ik denk dat ik als tiende, elfde of twaalfde uit de bocht kwam.”

“Ik voelde me wel goed dus was het voor mij wel spannend. Voor hetzelfde geld is de rest al ver gaan vliegen tijdens mijn rotstart. Ik had al snel mijn ritme te pakken en kon naar voren schuiven. Dat duurde ongeveer een ronde. Vooral op de technische passages kon ik tijd goedmaken.”

Betsema nam al snel de kop over en had met Loes Sels een taaie klant in het wiel. “Er was een klein kloofje, maar ik voelde haar aanwezigheid wel. Rustig blijven was de boodschap en bij enkele ijkpunten kon ik mijn voorsprong goed inschatten.”

Betsema stapelde de zeges op dit seizoen en in Leuven was het al nummer veertien. “Veertien klinkt beter dan dertien want dat is een geluksgetal. Maar vijftien is nog mooier”, klonk het bij de winnares van de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties