Aerts pakte zijn 30ste podiumplaats van het seizoen: "Misschien wel de lastigste aankomst van het seizoen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Aerts pakte zijn 30ste podiumplaats van het seizoen: "Misschien wel de lastigste aankomst van het seizoen"
Foto: © photonews

Pech was zijn deel vandaag en toch slaagde Toon Aerts erin om zijn dertigste podiumplaats van het seizoen te bemachtigen in Leuven. Meer nog, hij won!

“Op de TV-beelden leek het misschien zo dat ik niet de perfecte cross reed, maar vandaag haalde ik er veel voordeel uit door af en toe in het wiel te zitten”, reageerde de winnaar van de dag bij Sporza. “De ploegleiding fluisterde in mijn oor dat ik mee vooraan moest zitten maar vandaag heb ik niet naar hen geluisterd.”

Voor de Belgische kampioen was het al de dertigste podiumplek van het seizoen en hij vond het dan ook erg mooi om op dat ronde getal te stranden met een zege. Die overwinning kwam er wel niet zonder slag of stoot, want tot twee keer toe kreeg Aerts met pech af te rekenen.

“De eerste keer was ik uit mijn pedaal geschoten bij een sprongetje waardoor ik bij de volgende sprong niet meer kon afdrukken. Dan geraakte mijn schoen ook nog eens los op een helling waarna ik opnieuw op achtervolgen was aangewezen.”

Maar de inhaalbewegingen hielden Aerts niet tegen om alsnog de zege te pakken. In een sprint dan nog, niet meteen zijn specialiteit. “Dit was misschien wel de lastigste aankomsten van dit seizoen. Ik moest met tegenwind vanuit de koppositie de spurt aanzetten. Gelukkig ging het nog wat bergop.”

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties