Denise Betsema pakt haar veertiende seizoenszege in Leuven
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 13 reacties

Loes Sels moet haar meerdere erkennen in Denise Betsema

Denise Betsema pakt haar veertiende seizoenszege in Leuven

Sanne Cant gaf verstek voor de Soudalcross in Leuven, waar het deelnemers veld al niet meer zo uitgebreid was. Dat heb je met een eindeseizoenscross. Sels wou haar titel verdedigen, maar het was Betsema die de concurrentie het nakijken gaf.

Bij de start ging Denise Betsema helemaal de mist in waardoor ze zelfs niet bij de eerste tien rensters de bocht doorkwam. Haar landgenote Annemarie Worst schoot wel als een raket uit de startblokken en sloeg vrijwel meteen na de eerste bocht een kloofje. Op de eerste passage over het wasbordje viel ze echter helemaal stil en daardoor konden Loes Sels en Ellen Van Loy de aansluiting maken.

Het drietal kreeg gezelschap van Betsema en die legde meteen de pees erop. Van Loy moest als eerste afhaken en al snel werd duidelijk dat enkel Sels het tempo van Betsema ietwat kon volgen.

Op een helling moest Sels van de fiets, waardoor Betsema haar felbegeerde kloofje eindelijk te pakken had. Dat bleef lange tijd op een drie- à viertal seocnden hangen, maar dan brak de veer bij Sels. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het gat al 15 seconden, waardoor Betsema al van de zon en het applaus kon genieten in een soort van ereronde.

Het podium zag er dus als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties