Remco Evenepoel ziet al spiegelbeeld bij gevestigde waarden

Remco Evenepoel ziet al spiegelbeeld bij gevestigde waarden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn eerste profkoers, de Ronde van San Juan, ging Remco Evenepoel meteen met een trui naar huis. Afwachten wat het vanaf zondag zal worden in de UAE Tour. Hij komt er alvast een heel sterk deelnemersveld tegen. Aan één van die gevestigde waarden, spiegelt Evenepoel zich.

Het talent van Deceuninck-Quick.Step zal in de Emiraten heel wat toppers tegenkomen. "Als ik Dumoulin tegenkom, ga ik een stap opzij zetten uit respect. Je kijkt op naar zulke mannen. Het is een droom om nu al tegen hen te koersen", erkent Evenepoel in Gazet van Antwerpen. "Ik ga niet in hun weg rijden, maar ga ook vechten voor mijn plaats."

GELIJKENISSEN

Hij heeft ook hetzelfde profiel dan één van die sterke renners. "Ik kijk op naar die mannen en zie Roglic een beetje als mijn spiegelbeeld. Niet omdat hij ook eerst een andere sport deed voor hij wielrenner werd, ik voetbal en hij schansspringen, dat is bijzaak. Maar als type renner zie ik gelijkenissen."

Wat zijn die dan zoal? "Hij is een goede tijdrijder en niet de meest smalle van de klimmers. Hij heeft zoals ik ook niet die echte klimmersbenen. Maar ik kijk naar iedere prof op. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en iedereen heeft zich een weg naar de top gebaand."

MOEILIJK GAAT OOK

Intussen zet Evenepoel dus alles op de sport... En is er dus minder tijd voor de liefde. "Ja, ik zie mijn vriendin weinig. Maar we ze geggen tegen onszelf: Moeilijk gaat ook. Hoe harder we nu werken en hoe meer we ons best, doen, hoe mooier ons leven er later zal uitzien. Dat is toch een mooie doelstelling?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties