Tim Wellens en Lotto-Soudal zagen hun plan perfect uitpakken
Redactie
| 1 reacties

Goed bedacht plan pakte perfect uit voor Tim Wellens in tijdrit

Tim Wellens en Lotto-Soudal zagen hun plan perfect uitpakken
Foto: © photonews

Op sommige dagen worden er opmerkelijke ontdekkingen gedaan en dat was zeker het geval toen Tim Wellens naar de zege vlamde in de tijdrit van de Ruta del Sol. Zie daar, Tim Wellens is een tijdrijder. Maar een toevalstreffer was het nu ook weer niet.

"We hebben de tijdrit grondig voorbereid", benadrukt Wellens. "Om een goed beeld te krijgen, had Kevin De Weert het parcours al verkend op de dag dat we hier aankwamen. Het eerste deel was pittig, daarna volgde een afdaling en in het slot ging het opnieuw bergop."

Zat deze triomf er dan aan te komen? "We hadden een plan opgesteld om hier mee te doen voor de overwinning, maar de praktijk is natuurlijk altijd anders. Toch is het perfect uitgedraaid. Het is fantastisch om beloond te worden voor al het extra trainingswerk dat ik erin investeerde. Ik ben uiteraard zeer blij met deze vorm en met de resultaten."

VROEGE AANVAL ASTANA?

Kwestie nu om de leiderstrui te verdedigen in de korte, maar zware bergrit die eraan komt. "Ik denk dat de renners van Astana mij al op de eerste beklimming zullen aanvallen. Zij hebben verschillende renners die goed gepositioneerd staan. Er zijn geen bonificatieseconden te verdienen en de aankomst ligt na een lange afdaling, dat speelt in mijn voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties