"Als we dit het hele seizoen kunnen, dan gaat het een geweldig jaar worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Als we dit het hele seizoen kunnen, dan gaat het een geweldig jaar worden"
Foto: © photonews

Een straffe machtsexplosie bezorgde Dylan Groenewegen de overwinning in de vierde etappe van de Ronde van de Algarve. Nochtans kreeg de Amsterdamse bonk in de finale met materiaalproblemen te maken. Het deerde hem duidelijk niet.

In de laatste 10 kilometer moest Jumbo-Visma nog alles op alles zetten om Groenewegen terug naar voor te brengen, want de Nederlandse sprinter brak een spaak van zijn voorwiel. Daarna maakte een indrukwekkende lead-out de weg naar zijn tweede seizoenszege vrij. 

"Ik ben heel erg blij met dit resultaat", vertelde Groenewegen na afloop bij zijn team. "In de eerste etappe hadden we pech door die valpartij, maar vandaag namen we revanche. Het was een stressvolle finale, want ik had problemen met mijn wiel op acht kilometer van het einde. Het was zaak om niet te panikeren en de ploeg heeft mij snel teruggebracht."

Lead-out

Het teamwerk was indrukwekkend bij Jumbo-Visma. "Mijn ploeggenoten waren echt geweldig en de lead-out was heel goed. Dit is de geel-zwarte lead-out die we willen zien. Als we dit het hele seizoen kunnen, gaat het een geweldig jaar worden. Ik ben de jongens heel dankbaar en blij dat ik hier mijn tweede zege van het seizoen kon boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties