Belgisch sprinttalent toch ontgoocheld: "Voel dat Groenewegen nog wat meer power in de benen heeft"

Redactie
| 6 reacties
Belgisch sprinttalent toch ontgoocheld: "Voel dat Groenewegen nog wat meer power in de benen heeft"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen bevestigde opnieuw zijn reputatie als groeiend sprinttalent in de op één na laatste rit van de Ronde van de Algarve. De jonge Limburger moest alleen Dylan Groenewegen en Arnaud Démare voor zich dulden.

Philipsen was best ontgoocheld met die derde plek. "Door de hectiek in de finale moest ik na de voorlaatste bocht een ommetje maken vol in de wind richting het wiel van Groenewegen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "De energie die ik daar verspeelde, kom ik in de laatste meters te kort, waardoor ik nog aardig stil viel."

Al mag een amper 20-jarige renner toch ook best tevreden zijn met dit resultaat. "Misschien was de derde plaats het maximaal haalbare. Dit is dan wel geen WorldTour, het sprintersdeelnemersveld is best sterk. Ik voel ook dat sprinters als Groenewegen nog meer power in de benen hebben. Misschien moet ik nog wat extra werken in de fitness de komende weken, maanden en jaren."

Fitness

Al is Philipsen wel al een stevige beer. Met dank aan al de arbeid van afgelopen winter in de fitness. "Ik doe dan squats, dat is vanuit een gehurkte positie proberen rechtop te staan terwijl je een halter van 60 kilo vasthoud."

"Ik doe graag zulke oefeningen omdat het mijn korte en explosieve spiervezels nog wat sterker maakt. Ik ben een explosief type renner. Mijn piek van maximaal vermogen is 1600 watt. Je moet mij niet vragen om 20 minuten lang aan 400 watt te klimmen. Ik ben een sprinter", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties