Boze Cavendish haalt uit: "De dokters hebben het verprutst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Boze Cavendish haalt uit: "De dokters hebben het verprutst"
Foto: © photonews

Voor Mark Cavendish waren het twee seizoenen om snel te vergeten. Maar 2019 start de Britse pocketsprinter met een schone lei. Al is Cavendish zeker nog niet in topvorm met het oog op de UAE Tour.

In de UAE Tour neemt Cavendish het op tegen onder meer Viviani, Kittel, Kristoff, Gaviria en Ewan. Winnen wordt dus geen sinecure, ook al is een zege al een jaar geleden. Van in de Ronde van Dubai, nota bene. Al is het geloof nog niet echt aanwezig bij de renner van Dimension Data.

Nog niet in topvorm

"Ik zal mijn best doen, maar ik ben nog niet in topvorm", citeert Sporza 'Cav'. Cavendish heeft dan ook twee moeilijke seizoenen achter de rug. En hij geeft dan ook de dokters een veeg uit de pan. "Het was niet makkelijk de voorbije 2 jaar. Ik heb gesukkeld met dat virus. Door foute diagnoses van de dokters waren het lastige jaren."

"Ze hebben het verprutst, het was niet mijn fout. Ik kon er weinig aan doen en dat is vervelend. Hopelijk ligt het nu achter mij", klinkt het. Cavendish kreeg in 2017 met klierkoorts te maken en stond een tijdje aan de kant. Hij reed de Tour, maar kwam door Sagan al snel ten val en moest opgeven. 2018 was ook een jaar om snel te vergeten. Cavendish reed de Tour zelfs niet uit omdat hij buiten tijd aankwam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties