De Belgen zijn klaar om te oogsten
Redactie
| 0 reacties

De Belgen ogen en zijn klaar voor het voorjaar 2019

De Belgen zijn klaar om te oogsten
Foto: © photonews

De voorbereidingskoersen zitten erop, dit weekend is het tijd voor het echte werk met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De Belgische protagonisten lijken klaar voor het grote werk.

Het voorjaar. Dat blijft toch het speelterrein van onze Belgen. Toegegeven, met Remco Evenepoel, Laurens De Plus, Bjorg Lambrecht en nog enkele andere jongens zit er wel klimtalent klaar in ons land, maar voorlopig liggen we nog niet echt wakker van een nieuwe eindwinnaar in de Tour. Eerder van een winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Een opvolger voor Philippe Gilbert in 2017 en Tom Boonen in 2012. 

Van Avermaet klaar

Het lijkt al zo lang geleden. Dit voorjaar wordt het met argusogen uitkijken naar Greg Van Avermaet. Nieuwe omgeving, nieuwe ploegmaats en een nieuwe fiets voor de Waaslander, die eigenlijk al alles won wat er te winnen viel voor een renner van zijn statuut. Behalve 'Vlaanderens Mooiste' dan. De sterren staan alvast gunstig.

Van Avermaet won in de Ronde van Valencia en reed tal van ereplaatsen bij elkaar in de Ronde van Oman. Maar vanaf dit weekend is de speeltijd voorbij en is het money time. Zonder winst in een klassieker zal het voorjaar van de CCC-kopman niet geslaagd zijn. Des te meer omdat hij de enige kopman is bij zijn Poolse werkgever. 

Vanmarcke, Gilbert, Lampaert... 

Sep Vanmarcke tankte vertrouwen met zijn eerste overwinning sinds half 2016, Philippe Gilbert bevestigde met ritwinst in de Tour de la Provence. Ook Yves Lampaert toonde daar al dat de benen goed zijn met een derde plek in de tijdrit. 

Uitmuntende Wellens

Om dan nog maar over Tim Wellens te zwijgen. De Lotto Soudal-renner won - zoals gewoonlijk - in Mallorca en voegde daar nog een straffe ritzege en een tijdritoverwinning aan toe in de Ruta del Sol. En nee, Wellens koerste daar niet tegen Janneke en Mieke. 

Het zegt toch wel iets over de renner Tim Wellens. Zich aan de zijde van ex-bondscoach en kersvers performance manager Kevin De Weert klaarstomen voor het betere werk tegen de klok én meteen oogsten. Misschien was zijn afwezigheid in de Ster van Bessèges - Wellens was ziek - wel een goede zaak om de Truienaar wat af te remmen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties