De klassieke Belgische topteams tegen mekaar afgewogen: "Deceuninck-Quick.Step zal toch tikkeltje minder zijn"
Redactie
| 0 reacties

De Cauwer vindt Deceuninck-Quick.Step tikkeltje minder door vertrek van Terpstra

De klassieke Belgische topteams tegen mekaar afgewogen: "Deceuninck-Quick.Step zal toch tikkeltje minder zijn"
Foto: © photonews

Nu het Vlaamse voorjaar met rasse schreden dichterbij komt, zal het toch aan de Belgische topploegen Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal zijn om die koersen te kleuren. Deceuninck-Quick.Step moet wel het vertrek van Terpstra zien op te vangen en Lotto moet beter doen dan vorig jaar.

José De Cauwer laat er bij Sporza zijn licht op schijnen. "Ik vind het vertrek van Terpstra op zich een goede zaak.", verrast De Cauwer. "Hij komt nu naast Van Avermaet, Stuyven, Naesen, Vanmarcke en andere eenzaten bij een groepje renners dat het vooral alleen moet doen. Voor iedereen zal Terpstra voortaan een goede bondgenoot zijn."

EEN KAPITEIN IN DE ZAAL?

Voor zijn ex-ploeg is het wat anders. "Deceuninck-Quick.Step zal nog altijd een sterk blok vormen, maar het zal toch een tikkeltje minder zijn. Ze zijn goed in de breedte, maar of ze allemaal aan boord gaan blijven op de belangrijke momenten is de vraag. Gilbert kan weer een sterke figuur worden, maar is er een échte kapitein in navolging van Terpstra? Of denken ze nu allemaal kapitein te moeten zijn."

En Lotto-Soudal, wat kan die ploeg nog in de klassiekers? "Benoot heeft met een formidabele Strade Bianche iets heel moois laten zien. Met Tim Wellens, een goeie Jasper De Buyst en een fitte Jens Keukeleire daarbij heeft Lotto een mooi viertal. Lotto-Soudal is het in elk geval aan zichzelf verplicht om beter te presteren dan de voorbije jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties