Eindelijk nog eens kleine meevaller voor Jan Ullrich, problemen echter nog lang niet van de baan

Eindelijk nog eens kleine meevaller voor Jan Ullrich, problemen echter nog lang niet van de baan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich heeft ongetwijfeld al betere tijden gekend. De Duitser is de voorbije maanden meermaals in aanraking gekomen met het gerecht. Vanuit die hoek is er wel een beetje goed nieuws gekomen. Het onderzoek tegen Ullrich wegens mishandeling is voorlopig stilgelegd.

Goed nieuws uiteraard voor Der Jan, al zal die nu ook niet meteen op tafel staan dansen. Het komt er immers eigenlijk op neer dat dit onderzoek enkel gestopt zal worden indien er in een andere zaak tegen hem een zwaardere straf wordt uitgesproken.

INCIDENT IN HAMBURG LICHTER VAN AARD

Het onderzoek dat voorlopig gestaakt is, draait om een incident met een medewerker van een restaurant van de luchthaven van Hamburg. Die diende klacht in wegens slagen en verwondingen. De procureur laat weten dat dit voorval strafrechtelijk lichter van aard is dan het onderzoek in Frankfurt. Daar zou Ullrich een prostituee hebben gewurgd.

Bij een veroordeling en uitvoering van een gezamenlijke straf, zou deze onvoldoende gewicht in de schaal leggen. Daarom is het onderzoek in Hamburg voorlopig stilgelegd, op voorwaarde dat het gerecht in Frankfurt een vergelijkensgewijs hogere straf oplegt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties