Ex-winnaar Brabantse Pijl betuigt nogmaals zijn liefde voor Vlaamse koersen

Ex-winnaar Brabantse Pijl betuigt nogmaals zijn liefde voor Vlaamse koersen
Foto: © photonews

Er zullen niet veel renners zijn tegen wie Greg Van Avermaet dit jaar al echt gekoerst en die straks ook in Vlaanderen meedoen voor de prijzen. Wellicht is Sonny Colbrelli de enige. Sprinten is zijn specialiteit, maar klassiekers winnen zijn droom.

Hij heeft het in het verleden in het klassieke werk al aardig gedaan. Zo heeft hij er al één binnen: de Brabantse Pijl won hij in 2017. Vorig jaar verlengde hij nagenoeg zijn titel en werd hij tweede. Voorts verzamelde Colbrelli ook al ereplaatsen in Milaan-Sanremo, de Omloop, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Amstel Gold Race.

Allemaal geen toeval. Zeker voor het Vlaamse voorjaar slaat het hart van Colbrelli wat harder. "Het begon allemaal toen ik in 2005 Tom Boonen de Ronde van Vlaanderen zag winnen", legt de renner van Bahrein-Merida uit in HNB. "Ik zat te schreeuwen voor mijn televisie, niet normaal. Het was alsof ik zelf meefietste op de rug van Boonen."

GEÏNSPIREERD DOOR BOONEN

De Italiaan zal niet de enige wielrenner zijn die geïnspireerd geweest is door Boonen. Sindsdien staat de Ronde winnen bovenaan zijn verlanglijstje. "Die Vlaamse koersen, dat is zo genieten. Die hellingen, die kasseien en dan vooral dat publiek. Ik ben een echte Italiaan, maar ik win liever de Ronde van Vlaanderen dan Milaan-Sanremo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties