Kan Valgren Andersen bij nieuwe ploeg weer voor spelbreker spelen? "Deceuninck heeft me nooit een voorstel gedaan"

Valgren Andersen had na sterk 2018 minder opties dan men zou denken

Kan Valgren Andersen bij nieuwe ploeg weer voor spelbreker spelen? "Deceuninck heeft me nooit een voorstel gedaan"
Foto: © photonews

Met zeges in de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race en daartussen nog een vierde plek in de Ronde van Vlaanderen kende Valgren Andersen een uitstekend klassiek seizoen in 2018. Toch wilde de sterke Deen weg bij Astana. Hij belandde uiteindelijk bij Dimension Data.

Na zijn sterk 2018 werd Andersen gelinkt aan tal van grote ploegen. "Zo werkt het niet meer tegenwoordig", zegt hij in HLN. "Er zijn zoveel geruchten. Teams laten je de grootste onzin geloven. Het enige team dat geen onzin vertelde, was Dimension Dat." En Deceuninck-Quick.Step? "Deceuninck heeft mij nooit een voorstel gedaan. Zoals ik zeg, veel teams had ik niet om uit te kiezen."

Bizar. Andersen gaat dit voorjaar dus weer aan de slag als één van de voornaamste uitdagers van The Wolfpack. Eigenlijk was het al vreemd dat hij na die uitstekende uitslagen weg wilde bij Astana. "Het is prettig om in een team te komen waar iedereen in je gelooft. En waar je in het Engels kunt communiceren. Niets tegen mijn vorige ploeg, maar ik heb nu al meer vrienden dan bij Astana, omwille van de taalkloof."

VEEL VRIENDEN IN PELOTON

Met ook nog Kragh Andersen bij Sunweb en Mads Pedersen bij Trek-Segafredo is er een hele generatie sterke Denen opgestaan. "Wij hebben allemaal gereden voor dezelfde sportdirecteur: Michael Skelde. Hij heeft ons een harde leerschool gegeven. We zijn harde jongens. En van die harde jongens ben ik het watje. Ik wil dat men mij graag ziet. Ik denk dat ik veel vrienden heb in het peloton. Mads Pedersen, dat is een harde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties