Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick.Step volgen heel andere aanpak ter voorbereiding van de Omloop

Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick.Step volgen heel andere aanpak ter voorbereiding van de Omloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naar traditionele gewoonte is de Omloop Het Nieuwsblad de opener van het Vlaamse wielerseizoen. Uiteraard kennen de Belgische ploegen deze wedstrijd maar al te goed. Toch plannen de troepen van Wilfried Peeters nog een verkenning. Lotto-Soudal daarentegen doet dat niet.

Deceuninck-Quick.Step gaat donderdag de Omloop Het Nieuwsblad verkennen. Wilfried Peeters hield eraan om dit te doen omdat het parcours toch een beetje gewijzigd is. De renners zullen dan een tochtje maken van ongeveer zo'n tachtig kilometer.

Er zijn ploegen die zich ook nog aan een verkenning wagen, maar er al een dagje eerder aan beginnen. Zo gaat Wanty-Gobert woensdag al verkennen. Wallonie-Bruxelles heeft hetzelfde idee. Sport Vlaanderen-Baloise daarentegen vindt het belangrijker om de renners rust te geven.

AL VERKEND IN DECEMBER

Ook Lotto-Soudal vindt een groepsverkenning niet meer nodig. Eind december werd er wel al zo'n verkenning georganiseerd, omdat men toen al wilde profiteren van de prima weersomstandigheden. Het kan wel nog zijn dat enkele renners op persoonlijk initiatief een kijkje gaan nemen op het parcours.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties