Lucinda Brand maakt in België overgang van cross naar weg: "Als ex-winnares zeer gemotiveerd"

Lucinda Brand maakt in België overgang van cross naar weg: "Als ex-winnares zeer gemotiveerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de mannen leggen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert twee veldrittoppers zich nu maandenlang toe op de weg en bij de dames doet Lucinda Brand hetzelfde. De Sunweb-renster gaat alvast van start in de Omloop Het Nieuwsblad, een wedstrijd die ze in 2017 wist te winnen.

De Omloop voor vrouwen wordt net als de mannenkoers op zaterdag gereden. Als titelverdedigster staat Lucinda Brand opnieuw met stip genoteerd. Ze is bij Sunweb één van de drie kopvrouwen. Daarnaast komen er nog drie rensters van de ploeg aan de start.

MEEDOEN VOOR GOED RESULTAAT

"We kijken uit naar de opener van het klassieke seizoen", zegt trainer Hans Timmermans aan CyclingPub. "We hebben een goede voorbereiding gekend op stage en onze koers in Valencia was weer een stap vooruit. We hebben er vertrouwen in dat we kunnen meedoen voor een goed resultaat."

Dat moet dan bijvoorbeeld van Brand komen. "Met Lucinda Brand hebben we een ex-winnares in onze rangen. Ze is zeer gemotiveerd om haar seizoen hier te beginnen. Voor Floortje Mackaij zal het haar eerste echte test in worden in België. Coryn Rivera was goed op de beklimmingen in Spanje en is ook een troefkaart als het op een sprint uitdraait."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties