Lucinda Brand maakt in Belgiƫ overgang van cross naar weg: "Als ex-winnares zeer gemotiveerd"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Lucinda Brand verdedigt haar titel in Omloop Het Nieuwsblad

Lucinda Brand maakt in Belgiƫ overgang van cross naar weg: "Als ex-winnares zeer gemotiveerd"
Foto: © photonews

Bij de mannen leggen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert twee veldrittoppers zich nu maandenlang toe op de weg en bij de dames doet Lucinda Brand hetzelfde. De Sunweb-renster gaat alvast van start in de Omloop Het Nieuwsblad, een wedstrijd die ze in 2017 wist te winnen.

De Omloop voor vrouwen wordt net als de mannenkoers op zaterdag gereden. Als titelverdedigster staat Lucinda Brand opnieuw met stip genoteerd. Ze is bij Sunweb één van de drie kopvrouwen. Daarnaast komen er nog drie rensters van de ploeg aan de start.

MEEDOEN VOOR GOED RESULTAAT

"We kijken uit naar de opener van het klassieke seizoen", zegt trainer Hans Timmermans aan CyclingPub. "We hebben een goede voorbereiding gekend op stage en onze koers in Valencia was weer een stap vooruit. We hebben er vertrouwen in dat we kunnen meedoen voor een goed resultaat."

Dat moet dan bijvoorbeeld van Brand komen. "Met Lucinda Brand hebben we een ex-winnares in onze rangen. Ze is zeer gemotiveerd om haar seizoen hier te beginnen. Voor Floortje Mackaij zal het haar eerste echte test in worden in België. Coryn Rivera was goed op de beklimmingen in Spanje en is ook een troefkaart als het op een sprint uitdraait."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties