Philippe Gilbert krijgt goede raad van José De Cauwer
Redactie
| 0 reacties

De Cauwer raadt Gilbert aan zich niet blind te staren op 'Strive For Five'

Philippe Gilbert krijgt goede raad van José De Cauwer
Foto: © photonews

Een eerste zege heeft hij dit jaar al binnengehaald en daarmee is de toon gezet voor Philippe Gilbert. De jacht op de twee Monumenten die nog ontbreken op zijn erelijst kan weer volop beginnen. Al moet hij zich daar volgens José De Cauwer niet blind op staren.

Die laatste gunt hem wel nog een grote klassieke zege. "'Phil' moet zeker nog grote koersen kunnen winnen. Of dat dan dan die twee voor hem nog ontbrekende Monumenten in de reeks van vijf zullen of moeten zijn, is een heel ander verhaal. Gilbert weet als geen ander hoe moeilijk het is om één klassieker op je palmares te zetten", zegt De Cauwer in HLN.

"Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix worden dat in deze fase van zijn carrière des te meer", vervolgt de wielercommentator. Hij geeft Gilbert daarom wat advies mee. "Staar je niet blind op die #StriveFor Five, Phil! Persoonlijk zou ik het al geweldig vinden mocht het voor de derde keer de Omloop worden. Of de E3. Of Gent-Wevelgem."

JAAR VAN DE WAARHEID

Een andere coureur bij Deceuninck-Quick.Step die voor een belangrijk jaar staat, is Yves Lampaert. "Yves moet nog een stap vooruit kunnen zetten. Simpel wordt het zeker niet. Maar fysiek is hij er zeker tot in staat. Ook voor anderen is het weer 'Het Jaar van de Waarheid.' Benoot, Stuyven, Vanmarcke, Naesen... Jongens op de rand van de doorbraak, voor wie het nu eindelijk eens mag gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties