Van Avermaet uit zichzelf al bezig zich aan te passen aan nieuwe regelgeving

Van Avermaet uit zichzelf al bezig zich aan te passen aan nieuwe regelgeving
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie komend weekend meedoet aan de Omloop Het Nieuwsblad of Kuurne-Brussel-Kuurne, kan maar beter zijn bidons niet in het wilde weg weggooien. De VAR zal hier nadrukkelijk op toekijken en sancties uitspreken. De UCI heeft er genoeg van dat renners tijdens de koers afval achterlaten.

Renners die zich toch geroepen voelen om hun drinkbus weg te smijten, kunnen getrakteerd worden op een boete die van 176 tot 440 euro kan gaan. Doen ze dat op een gevaarlijke manier, die niet veilig is voor het publiek, dan kan die boete zelfs oplopen tot 881 euro.

Van Avermaet haalt tegenover HNB aan dat er wel al een mentaliteitswijziging bezig is onder de coureurs. "Ik ken maar halvelings de nieuwe reglementering, maar ik weet wel dat ik - en een pak collega's - mijn papiertjes en gelletjes in mijn achterzak stop tot ik in de waste zone kom."

CHARMES VAN DE KOERS

Ook in niet-Europese koersen is er volgens hem al meer bewustwording. "In de Ronde van Oman gooi je geen drinkbus weg. Omdat daar amper volk staat en iets dat in de grond in aanraking kwam, niet meer werd opgeraapt. Dat staat gelijk aan vuilnis. Anderzijds heeft zo'n kind hier graag een lege bidon als souvenir. Het behoort ergens ook tot de charmes van de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties