Van de Steene geen uitzondering: "Fenomeen dat ik jaarlijks zie terugkeren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Sportarts Kris Vandermieren schrikt niet van verhaal zoals dat van Van de Steene

Van de Steene geen uitzondering: "Fenomeen dat ik jaarlijks zie terugkeren"

De ontboezeming van Kim Van de Steene over het dal waar ze de laatste maanden heeft in gezeten, is er toch wel ingehakt. Het is een straf verhaal, wat jammer genoeg wel eens geregeld voorkomt in de topsport. Sportarts Kris Vandermieren kan er over mee spreken.

"Het is een fenomeen wat ik in mijn praktijk jaarlijks zie terugkeren rond deze periode", zegt Vandermieren zelfs aan Sporza. "Renners beginnen in januari en februari heel enthousiast te trainen. Maar het weer is vaak slecht en dat vergt heel wat van het lichaam."

ZWARE TRAININGEN UITPUTTENDER

En bepaalde renners zijn er wel heel vroeg bij. "Ik merk dat de meesten al goed in vorm willen zijn voor ze op stage vertrekken, uit schrik om zich daar belachelijk te maken. Zware trainingen zijn ook veel uitputtender dan koersen rijden. In trainingsperiodes wordt er veel minder naar rustperiodes gekeken. Als je vermoeid begint aan het koersseizoen, komt het niet meer goed."

Het ligt volgens Vandermieren dikwijls aan een opeenstapeling van. "In het mandje van de vermoeidheid komt bovenop het fysieke ook nog eens de mentale vermoeidheid. Het gevoel niet vooruit te geraken heeft iedereen wel eens. Dat het mentaal wordt en we ons zorgen moeten maken, dat is toch iets anders. Ik schat dat 15% van de renners die op niveau aan sport doen, hier ooit mee te maken krijgt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties