Deze renners lijken nu al klaar voor het Ardennenoffensief

Redactie
| 0 reacties
Deze renners lijken nu al klaar voor het Ardennenoffensief
Foto: © photonews

Het is nog een tijdje wachten voor we de Ardennenklassiekers voor de wielen krijgen maar toch blonken er al enkele te verwachten namen uit. Wie van de 'Ardennenmannen' haalde al eens stevig uit dit seizoen?

De Ardennenklassiekers staan pas half april op de kalender. Toch zijn er al enkele te verwachten protagonisten in een begenadigde vorm, een overzichtje van mannen die wij met stip noteren. 

De twee Quick Step-speerpunten Bob Jungels en Julian Alaphilippe toonden hun goeie vorm in Zuid-Amerika. LBL-winnaar Jungels pakte al een vroege zege in Colombia. Alaphilippe won zowel in Colombia als in San Juan. Op Argentijnse bodem reed de Fransman zelfs twee keer naar de winst.

Langs Belgische zijde is vooral Tim Wellens al vroeg in vorm. De Limburger won al drie koersen. Vooral met een tijdritzege in de Ruta del Sol maakte hij enorm indruk. Pakt Wellens eindelijk eens een zege in de Waalse klassiekers?

De Canadees Michael Woods acteerde vorig seizoen verrassend goed in de Ardennen. Met een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik is hij een man om rekening mee te houden. Dit seizoen toonde de renner van EF Drapac zijn kunnen al met een ritzege in de Herald Sun Tour.

En wat dan met de ongekroonde koning van de Ardennenklassiekers? Alejandro Valverde won de derde rit in de UAE Tour. Daarmee moest de wereldkampioen langer wachten dan gewoonlijk maar ook hij heeft dus al raak geschoten. El Imbatido veegt de vloek van de regenboogtrui dus meteen onder tafel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties