Ewan opent zijn rekening voor Lotto Soudal: "Na de waaiervorming zag het er even slecht uit"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Sprinter Caleb Ewan was in de wolken met zijn eerste overwinning voor Lotto Soudal

Ewan opent zijn rekening voor Lotto Soudal: "Na de waaiervorming zag het er even slecht uit"

Lang heeft het niet geduurd voor Caleb Ewan om voor zichzelf de nul van de tabellen te schrappen bij zijn nieuwe werkgever. De Australische sprinter van Lotto Soudal mag vanavond alvast één kaarsje op zijn overwinningstaart zetten.

Voor een sprintje bergop kan je best verlost zijn van Caleb Ewan. Dat hebben Roglic en Moschetti vandaag aan den lijve kunnen ondervinden in de UAE Tour. Het was de eerste zege voor de Australiër in de uitrusting van Lotto Soudal, hij was dan ook in de wolken met zijn zege.

"Met het sterke deelnemersveld aan sprinters hier in de UAE Tour, was ik ervan overtuigd dat dit de etappe zou zijn die ik kon winnen", was zijn reactie in een persbericht van Lotto Soudal. "Ik besefte dat de steile slotklim me wel zou liggen omdat ik tot de kleinere sprinters behoor. De ploegmaats leverden perfect werk af want ze hielden me de volledige dag uit de wind en zorgden ervoor dat ik telkens in de goede positie bleef."

Na de waaiervorming zag het er even slecht uit voor Ewan, maar hij herstelde zich. "Vanaf 50 kilometer van de meet, toen er waaiers werden gevormd, werd het een heel lastige wedstrijd. Toen moesten we een serieuze inspanning leveren om naar de eerste groep toe te rijden en eigenlijk voelde ik me niet echt fris meer."

Ewan kon daarna toch nog profiteren van enkele recuperatiemomentjes en de rest is geschiedenis. "Het is een geweldig gevoel om mijn eerste officiële zege op deze manier binnen te halen." 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties