Feest voor Lotto Soudal: Caleb Ewan verrast alles en iedereen in vierde etappe UAE Tour
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Caleb Ewan wint de vierde rit in de UAE Tour

Feest voor Lotto Soudal: Caleb Ewan verrast alles en iedereen in vierde etappe UAE Tour
Foto: © photonews

De vierde etappe in de UAE Tour is gewonnen door Caleb Ewan. Op een lastige aankomststrook op de Hatta Dam verraste de Australische pocketsprinter alles en iedereen. Primoz Roglic verstevigt zijn leidersplek.

Zes renners zorgden voor de traditionele ontsnapping van de dag. De grootste naam in dat zeskoppige gezelschap was Alessandro De Marchi van CCC.

Geen Evenepoel meer

Voor Remco Evenepoel zat de koers er na 85 kilometer op. De youngster van Deceuninck-Quick.Step kon een motard niet meer ontwijken en ging tegen het asfalt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verdere onderzoeken brachten geen breuken en gelukkig alleen schaafwonden aan het licht. 

Op 10 kilometer van de streep trok zowaar Tom Dumoulin in de aanval. De Nederlander kwam bij de vluchters, maar werd opgevist door het jagende peloton. De beslissing viel op de korte maar stevige klim naar de Hatta Dam.

Sprint bergop

De verrassende Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) trok vol door, maar werd nog gecorrigeerd door een sterke Ewan. De jonge Italiaan werd tweede, leider Primoz Roglic verstevigde dan weer zijn leidersplek door derde te worden. 

Voor Lotto Soudal is de zege van Ewan de vierde overwinning van het seizoen, de eerste van de Australiër. Eerder won Tim Wellens al een rit in de Challenge Mallorca en twee etappes in de Ruta del Sol, waarvan één tijdritoverwinning. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties