Geen stress bij Jasper Stuyven: "Ik erger me als mensen zeggen dat het tijd wordt voor mij"

Redactie
| 2 reacties
Geen stress bij Jasper Stuyven: "Ik erger me als mensen zeggen dat het tijd wordt voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl heel wat klassieke renners al een keer het zegegebaar maakten in een voorbereidingskoers, kreeg Jasper Stuyven al met pech te maken na een zware val in de Ronde van de Algarve. Toch is de Leuvenaar klaar voor het grote werk.

Stuyven voelt zich ondanks zijn val van vorige week 100% voor zaterdag. "Daar ben ik wel van overtuigd. Misschien niet 100% in topvorm, maar wel 100% van wat ik vandaag kan", zegt hij in gesprek met HLN. "Ik heb alleen schaaf- en brandwonden, en niet eens zo'n diepe. Meteen na mijn val schrok de osteopaat hoe snel mijn lichaam en spieren alweer soepel voelden. Ook in dat opzicht ben ik gerustgesteld."

Vorig jaar was Stuyven de meest constante renner van het voorjaar. In bijna elke klassieker reed hij top tien. "Ik zou veel ereplaatsen inruilen om een keer op het podium te staan. En liefst voor een overwinning, natuurlijk. Dat wil elke klassieke renner."

Nog altijd maar 26

De renner van Trek-Segafredo draait al enkele jaren mee in het peloton. Nochtans wordt hij pas in april 27 jaar oud. "Ik ben er zelf ook van overtuigd dat mijn beste jaren nog moeten komen. Dat is ook een van de redenen waarom ik me erger als mensen zeggen dat het tijd wordt voor mij. Ik moet geen stress hebben dat het nú moet gebeuren."

"Had ik vorig jaar een klassieker gewonnen, of het BK of die Tourrit, dan had iedereen mijn seizoen fantastisch gevonden. Nu zeggen ze: 'Net niet. Hij komt te kort.' En dat is ook zo, het is 'net niet', maar is mijn jaar daarom slecht? Ik ben fier op mijn prestaties. En op mijn drie zeges. Toen ik op 31 december het jaar afsloot, was ik tevreden", besluit Stuyven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties