Greg Van Avermaet denkt het zijne van nieuwe aankomst Omloop én: "Toch wel bezig met record"
Redactie
| 3 reacties

Greg Van Avermaet geen fan van nieuwe aankomst in Meerbeke in de Omloop

Greg Van Avermaet denkt het zijne van nieuwe aankomst Omloop én: "Toch wel bezig met record"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet ging dinsdag samen met de CCC-Belgen het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad verkennen. Achteraf deed de kopman zijn vaststellingen over het parcours.

Van Avermaet kan een derde keer de Omloop winnen en zo mederecordhouder worden. "Ja, daar ben ik een beetje mee bezig", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het is een van de weinige records die ik in mijn carrière nog kan breken."

Aankomst

Nochtans ligt de nieuwe aankomstzone Van Avermaet naar eigen zeggen minder goed. De aankomst vindt plaats in Ninove. Niet langer in Meerbeke, waar destijds de Ronde aankwam. "Ik vind het spijtig dat het niet langer in Meerbeke is. De Omloop is van Gent verhuisd om het oude Ronde-parcours te gebruiken. Jammer dat ze nu naar het centrum van Ninove trekken."

"Deze finish is niet zo mooi als die oplopende steenweg in Meerbeke. Dat was een heel eerlijke aankomst. Terwijl het in Ninove draaien en keren is. Als we met een grote groep naar de streep gaan, is het nog redelijk gevaarlijk ook. Het is een aankomst voor mannen die een echte versnelling in de benen hebben, eerder dan voor krachtspurters genre Gilbert, Vanmarcke en ik", besluit de CCC-renner. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties