Na Kim Van de Steene praat ook Tom Steels over moeilijke periode: "Heeft me kleine 2 jaar gekost voor ik er bovenop was"
Redactie
| 2 reacties

Ook Tom Steels ging in zijn carrière door een moeilijke periode

Na Kim Van de Steene praat ook Tom Steels over moeilijke periode: "Heeft me kleine 2 jaar gekost voor ik er bovenop was"
Foto: © photonews

Veldritrevelatie Kim Van de Steene ging afgelopen veldritwinter door een moeilijke periode na een superstart van het nieuwe seizoen. Ze dacht onder meer aan zelfmoord. Maar de veldrijdster is lang niet de enige. Ook Tom Steels zat tijdens zijn carrière in de put.

Voor de huidige ploegleider van Deceuninck-Quick.Step begonnen de problemen voor de Tour van 2000 na ziekte. "Ik ben die Tour toch gestart, heb er zelfs 2 ritten gewonnen, maar de schade aan mijn lichaam was al aangericht. De recuperatie was volledig weg", bekent Steels bij Sporza. "Je werkte in de voorbereiding wel trainingen af, maar je ging er totaal niet van verbeteren."

"Soms had ik dagen dat ik amper 10 kilometer kon gaan fietsen. Ik had totaal geen fut of kracht in mijn lichaam. Toch zag ik er goed uit en waren mijn bloedwaarden normaal. Er was eigenlijk geen reden waarom ik niet kon presteren. Heel moeilijk uit te leggen. Dat verhaal heeft me toch een kleine 2 jaar gekost voor ik er weer bovenop was."

"Ik ben erdoor geraakt door minder te trainen en mijn lichaam te volgen"

Een depressie wil Steels het niet noemen. "Het ging niet zo ver als een depressie. Het was gewoon een moeilijke periode omdat je je niet kon wapenen en omdat je als beroepsrenner niet het niveau haalt dat je gewend bent. En op een moment begint de omgeving te twijfelen. Ook je werkgever."

"En daar kun je moeilijk tegen vechten. Het is belangrijk om steun te hebben en mensen rondom jou te hebben die het begrijpen."

Uiteindelijk kwam de voormalige sprinter er helemaal bovenop. "Ik ben erdoor geraakt door minder te trainen en mijn lichaam te volgen. Met verloop van tijd werden de betere periodes langer en waren de dipjes bijna weg. Ik ben me ervan bewust dat je heel voorzichtig moet zijn bij overtraining of ziekte", besluit Steels. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties