Stijn Devolder over Mathieu van der Poel: "Meer talent dan Boonen, Cancellara en Armstrong"
Redactie
| 36 reacties

Stijn Devolder is lyrisch over nieuwe kopman Mathieu van der Poel

Stijn Devolder over Mathieu van der Poel: "Meer talent dan Boonen, Cancellara en Armstrong"
Foto: © photonews

Stijn Devolder moet Mathieu van der Poel weldra door zijn eerste klassieke voorjaar loodsen. Op zijn 39e denkt de West-Vlaming nog niet aan stoppen, maar over zijn nieuwe kopman, is hij vol lof.

De twee reden vorige week een eerste keer samen in de Ronde van Antalya. "Hij steekt er echt wel bovenuit", aldus Devolder in HNB. "Ik heb in mijn carrière al samen gereden met Boonen, Cancellara en Armstrong. Maar qua intrinsiek talent schat ik Mathieu hoger in. Hij doet gewoon wat hij wil. Zijn palmares is alleen nog niet zo denderend. Dat gaat hij de ­komende jaren nog moeten opvullen."

Van Aert

Van der Poel is er zaterdag niet bij in de Omloop, waardoor Devolder de kopman is. "Een opvallende transfer? Ik vind van niet. Ik heb in het verleden ook in de ploeg gereden met Boonen en Cancellara. Dat waren indertijd ook concurrenten van elkaar toch? Zo gaat dat nu eenmaal in een wielercarrière."

En Devolder schat in tegenstelling tot bij Van Aert de kans hoger in dat de Nederlandse alleskunner meteen een klassieker wint. "Mathieu is een klasse beter. Vorig jaar kon Wout tussen de besten eindigen, maar Mathieu heeft het al in zich om in zijn eerste voorjaar meteen een klassieker te winnen. Daar twijfel ik niet aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties