22-jarige sprinter van Deceuninck-Quick.Step zijn hart ligt in Vlaanderen: "Ik win liever een klassieker dan een rit in de Tour"

Redactie
| 2 reacties
22-jarige sprinter van Deceuninck-Quick.Step zijn hart ligt in Vlaanderen: "Ik win liever een klassieker dan een rit in de Tour"
Foto: © photonews

Door het wegvallen van Fernando Gaviria en Niki Terpstra zijn er enkele jongens opgeschoven in de rangorde bij Deceuninck-Quick.Step. Yves Lampaert is één van die renners, maar het wordt dit seizoen ook uitkijken naar wat de jonge Nederlander Fabio Jakobsen kan.

Jakobsen maakte in zijn debuutseizoen bij de profs indruk. Door onder meer de Scheldeprijs, Nokere Koerse en een rit in de BinckBank Tour te winnen. Zondag is hij kopman in Kuurne-Brussel-Kuurne, wat toch meer druk met zich meebrengt. "Ik vind het alleen maar mooi", blijft Jakobsen er kalm onder in HLN. "Ik heb er hard voor gewerkt om in deze positie terecht te komen. En daar geniet ik van."

Sprinten of klassiekers

De 22-jarige Nederlander is bijzonder snel. Maar zijn hart ligt ook in Vlaanderen. Wat brengt de toekomst? "Van nature ben ik een sprinter, maar mijn wielerhart ligt in Vlaanderen. Daar gebeurt het. Ik win liever een klassieker dan een rit in de Tour. De groene trui is iets anders, daar is er ook maar één van", zegt hij. 

"Ik moet realistisch zijn: ik denk dat mijn toekomst bij het sprinten ligt, maar dat wil niet zeggen dat ik geen andere dingen kan proberen. Ik houd de deur op een kier voor een Wevelgem of een Milaan-Sanremo. Een koers als Vlaanderen is heel ver weg. Ik kom uit Nederland, ik hou van wind en van waaierrijden, maar de Vlaamse heuveltjes zijn iets minder mijn ding. Maar ik hoop dat ik die inspanningen ook leer verteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties