Evenepoel vraagt meer respect van motards
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 28 reacties

Remco Evenepoel vindt dat motards meer respect moeten hebben voor peloton

Evenepoel vraagt meer respect van motards
Foto: © photonews

Door zijn opgave in de UAE Tour heeft Remco Evenepoel nu ook al eens kennis gemaakt met de andere kant van de medaille. Gelukkig werden er bij hem geen breuken vastgesteld en zijn programma zal in principe ook ongewijzigd blijven. Toch deed de youngster nog een oproep aan de motards.

Een perscommuniqué van de ploeg uitgezonderd mocht Remco Evenepoel niet reageren op het voorval. Op zijn Instagramaccount liet hij wel nog weten wat hij er echt over denkt. "Valpartijen maken deel uit van de koers en motoren ook. Ik wil enkel zeggen dat motards wel een beetje meer respect mogen hebben voor het peloton en voor waar de renners aan het rijden zijn."

Waarna Evenepoel er nog wat verder op doorging. "Als we aan de rechterkant van de weg aan het rijden zijn, zet je motor dan niet stil op die rechterkant. Alsjeblieft!" Een oproep die kan tellen. Evenepoel hield er zich ook nog aan zijn ploegmaats succes te wensen voor de volgende dagen.

BRUUSKE BEWEGING

Zijn vader Patrick weet hoe de opgave bij zijn zoon is aangekomen. "Hij vindt dit klote, natuurlijk. Een renner voor hem maakte een bruuske beweging om de motor te ontwijken, zonder teken te doen. Hij is ontgoocheld, want hij mikte op een toptienplaats in de eindstand. Maar hij klonk wel alweer positief", laat vader Evenepoel weten in GvA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties