Greg Van Avermaet omringd door drie Belgische ploegmaats in de Omloop: "Ik voel me erg goed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Greg Van Avermaet omringd door drie Belgische ploegmaats in de Omloop: "Ik voel me erg goed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet kan zaterdag een record evenaren. Bij een derde zege in de Omloop Het Nieuwsblad evenaart de CCC-kopman met Ernest Sterckx, Joseph Bruyère en Peter Van Petegem drie landgenoten. "Een mooi resultaat zou leuk zijn", klinkt het vastberaden.

Van Avermaet bewees met ritwinst in de Ronde van Valencia en tal van ereplaatsen in de Ronde van Oman dat het wel snor zit met zijn conditie. Maar vanaf dit weekend begint het echte werk pas. Met Nathan Van Hooydonck, Gijs Van Hoecke en Guillaume Van Keirsbulck krijgt Van Avermaet alvast drie landgenoten mee die hem aan winst moeten helpen. 

"Ik voel me erg goed en ik kijk uit naar het klassieke seizoen", vertelt Van Avermaet bij zijn team. "Mijn vorm is zoals ze moet zijn en ik was erg onder de indruk van mijn ploegmaats in Valencia en Oman. Dat is een goed teken voor de klassiekers. Het is belangrijk om tot in april in vorm te zijn, maar het zou leuk zijn om een mooi resultaat voor CCC te halen in het openingsweekend. Dat is toch het doel."

Geen Kuurne

De kopman van CCC komt zondag wel niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. "Dat is meer een klassieker voor sprinters, dus we hebben besloten om Greg niet te laten starten", zegt ploegleider Valerio Piva. "We weten dat Greg goed in vorm is, maar er zijn heel wat kandidaten voor winst zaterdag. We zullen proberen om Greg in een zo goed mogelijke positie te brengen."

De selectie van CCC voor de Omloop Het Nieuwsblad: Michael Schär (SUI), Greg Van Avermaet (BEL), Gijs Van Hoecke (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL), Guillaume Van Keirsbulck (BEL), Fransisco Ventoso (ESP), Łukasz Wiśniowski (POL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties