Mag Lotto in 2019 dromen van vroeg klassiek succes? "Grootste kans in twintig jaar om Primavera nog eens te winnen"

Peter Van Petegem acht Caleb Ewan in staat om Milaan-Sanremo te winnen

Mag Lotto in 2019 dromen van vroeg klassiek succes? "Grootste kans in twintig jaar om Primavera nog eens te winnen"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal zou graag nog eens van zich doen spreken op het klassieke terrein. Dat lijkt dan eerder te moeten gebeuren in Italië dan in Vlaanderen. Met Caleb Ewan heeft het een kandidaat-winnaar in huis voor Milaan-Sanremo. Volgens Van Petegem ook zijn enige kans op een grote overwinning.

"In Gent-Wevelgem hangt het af van de weersomstandigheden en het precieze koersverloop. Dus zie ik, los van de Scheldeprijs, één haalbare kaart voor Ewan in het klassieke voorjaar: Milaan-Sanremo. Elke pure sprinter met een beetje conditie en positioneringsvermogen moet Cipressa en Poggio kunnen overleven en op de Via Roma kunnen meespelen voor de zege", oordeelt Van Petegem in HLN.

GROTERE KANS DAN MET GREIPEL

Hij plaatst wel een kanttekening. "Probleem is dat er de laatste jaren wel af en toe eens een paar door de mazen van het net durven glippen: Kwiatkowski, Sagen en Alaphilippe in 2017, Nibali vorig jaar nog. Toch maakt Lotto met Ewan misschien wel de grootste kans in 20 jaar om de Primavere nog eens te winnen. Groter dan ze ooit geweest is met Greipel."

Die kon in zijn beste periode nochtans ook een aardig stukje spurten. "Ook een topper in zijn vaak, maar iets zwaarder en robuuster, iets minder klimmer. Wat het voor hem moeilijker maakte om een deftige finale te kunnen rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties