Mattan vergelijkt Benoot met Wellens en ziet Deceuninck-Quick.Step nog altijd voor spelbreker spelen
Redactie
| 3 reacties

Mattan denkt niet dat Benoot opgewassen is tegen blok van Deceuninck-Quick.Step

Mattan vergelijkt Benoot met Wellens en ziet Deceuninck-Quick.Step nog altijd voor spelbreker spelen
Foto: © photonews

Nico Mattan won in 2005 in loondienst van Lotto Gent-Wevelgem. Hij weet dus wat nodig is om een Vlaamse klassieker te winnen en ziet het voor het huidige Lotto-Soudal niet meteen gebeuren. Wellens komt meer tot zijn recht in de Ardennen en Benoot zal altijd wel op iemand stuiten, meent de ex-renner.

In HLN overloopt Mattan de troefkaarten van Lotto in Vlaanderen en komt hij uit bij Benoot. "Hij is de enige die kan schitteren in het Vlaamse werk. Dan heb ik het over top vijf, het podium 'best case'. De dominantie van een authentiek 'Flandrien'-team als Deceuninck-Quick.Step maakt het hem niet makkelijk."

GEEN TYPISCHE KASSEIENCOUREUR

Ook in 2019 dreigt hem dat te achtervolgen. "Probeer maar eens uit die omknelling te geraken. Altijd zullen er wel twee, dire handlangers van Gilbert, Lampaert en Stybar aan zijn veren plakken. Benoot heeft ook niet het profiel van de typische kasseiencoureur. Hij is tevens een goeie klimmer. Of hij met die skills de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik naar zijn hand kan zetten? Ook dat wordt lastig."

Daarvoor is iemand anders misschien wel geschikt. "In de Ardennen zou ik eerder mijn geld zetten op Wellens. Op zijn favoriete terrein behoort hij bij de wereldtop. Tim zal op zijn beurt nooit scoren in Vlaanderen. Dat gaat hem niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties