Ondanks brons van D'hoore op scratch: ploegkoers belooft nog andere koek te worden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Belgische vrouwen moeten zich in ploegkoers nog niet zegezeker rekenen

Ondanks brons van D'hoore op scratch: ploegkoers belooft nog andere koek te worden
Foto: © photonews

De bronzen medaille die Jolien D'hoore behaalde op het WK baanwielrennen in de scratch, is een schitterende aanzet naar meer. Een uitstekende binnenkomer en uiteraard hebben zowel D'hoore als Kopecky in de ploegkoers al bakken ervaring. Maar zegezeker zijn ze hierdoor nog niet.

De scratch en de ploegkoers zijn toch twee totaal verschillende disciplines. Het gaat er in de scratch toch eerder tactisch aan toe. Het is vooral wachten en op het juiste moment naar voren komen. Dat hoeft niet te betekenen dat de sterkste rensters sowieso vooraan eindigen. In de ploegkoers daarentegen kan iedereen wel zijn of haar conditie tentoon spreiden.

D'HOORE HEELHUIDS UIT DE SCRATCH

De medaille die D'hoore al te pakken heeft, wil dus nog niet zeggen dat ze straks ook bij de beteren is in de ploegkoers. Er is natuurlijk wel het voordeel dat ze hierdoor al vertrouwen opdoet. En de belangrijkste opsteker is misschien wel dat ze heelhuids door de wedstrijd is gekomen en die massale valpartij heeft kunnen ontwijken.

MOTIVERENDE KRACHT

We mogen straks dus een fitte D'hoore en Kopecky verwachten aan de start van de ploegkoers, de discipline waar ze toch voor naar Polen zijn gereisd. Het kan gerust zijn dat het WK-brons op de scratch motiverend werkt, al hebben ze wellicht geen extra motivatie weer nodig.

Om op de ploegkoers succesvol te kunnen zijn, moeten er wel heel andere capaciteiten aangesproken worden. Dan zal moeten blijken of beide rensters op dit WK over voldoende inhoud beschikken ten opzichte van hun concurrentes. Moesten ze in de madison naar een medaille met een andere kleur vlammen, dan kan er achteraf wel gewag gemaakt worden van een perfect opstapje naar die wereldtitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties