Ook dit jaar zal het niets worden voor kandidaat-winnaar van Omloop en Kuurne

Ook dit jaar zal het niets worden voor kandidaat-winnaar van Omloop en Kuurne
Foto: © photonews

De renners die hun zinnen gezet hebben op de koersen van het Vlaamse openingsweekend, moeten zich om een concurrent minder zorgen maken. Luke Rowe moet verstek geven wegens ziekte. In het verleden bleef hij telkens steken op ereplaatsen, deze keer kan de Welshman zijn kansen niet verdedigen.

Het is niet vanzelfsprekend voor een renner van Sky, maar de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn echt wel wedstrijden die Luke Rowe nauw aan het hart liggen. Hij wist in beide koersen dan ook al geregeld een mooi resultaat op te tekenen.

In 2015 werd hij negende in de Omloop. Een jaar later zat er een vierde plaats in en haalde hij overigens ook de top vijf in de Ronde van Vlaanderen. In 2017 eindigde Rowe zesde in de Omloop, om een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne als derde op het podium te staan.

Winnen zat er dus nog niet in en zal ook niet voor dit jaar zijn. Rowe is deze week ziek geweest en geraakt niet tijdig hersteld. Hij is dus van plan om de koersen op tv te volgen en zal trachten om fit te geraken voor Parijs-Nice.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties