"Podium of jodium!" - Kopman van Deceuninck-Quick.Step met ferme ambitie naar Kuurne-Brussel-Kuurne

"Podium of jodium!" - Kopman van Deceuninck-Quick.Step met ferme ambitie naar Kuurne-Brussel-Kuurne
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste dag van het Vlaamse openingsweekend komt hij nog niet aan de beurt, maar in Kuurne-Brussel-Kuurne zet Deceuninck-Quick.Step alles op hem. Fabio Jakobsen waagt zich aan de semiklassiekers en gaat voluit. Het hoogste of helemaal niets. Er is geen middenweg.

De Nederlander zal in België meerdere keren te bewonderen zijn. "Ik rijd Kuurne, Le Samyn, De Panne, Wevelgem en opnieuw de Scheldeprijs. Ik wil graag goed zijn in die koersen, maar dat is misschien nog niet iets te hoog gegrepen. Iedereen is daar écht goed", getuigt hij met veel besef in HLN. "Er wordt uit een ander vaatje getapt."

Wat verwacht hij dan van komende zondag? "Podium of jodium!" En wat moet dat voorstellen? Winnen of vallen? "Neen, het is gewoon iets leuks om te roepen.  Als ze je vragen wat het gaat worden en je hebt er zin in, dan zeg je 'podium of jodium'. Doe ik al van bij de jeugd. Het is meer voor de gein."

NIET ERG OM TE VALLEN

Maar Jakobsen is wel degelijk van plan om zich volledig te smijten. "Ik ben niet de man van de grote risico's, maar ik vind het ook niet erg om te vallen. Het hoort erbij." Maakt hij dat dan geregeld mee? "Toch wel. Twee of drie keer per jaar. Niks aan te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties