Stuyven heeft woensdag écht iets geleerd: "Het was niet zomaar een training"

Stuyven heeft woensdag écht iets geleerd: "Het was niet zomaar een training"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meeste ploegen gaan deze week toch nog eens een kijkje nemen op de wegen van de Omloop Het Nieuwsblad. Trek-Segafredo heeft dat woensdag al gedaan. Het lijkt slechts een formaliteit, maar Jasper Stuyven beweert bij hoog en bij laag van niet. Hij heeft er iets van opgestoken.

"Het was niet zomaar een training, maar echt een grondige verkenning. Ik vond het geen opfrissing, want er zijn echt wel nieuwe wegen. Het is goed dat je enkele dagen vooraf ziet hoe de stroken aan elkaar gelinkt zijn", legt Stuyven uit in Gazet van Antwerpen. "Na zo'n lange winter heb je eindelijk opnieuw de feeling van de Vlaamse Ardennen."

Liggen er dan andere accenten op dit parcours? "De cruciale punten zijn wat verdeeld. En die bepalen in zo'n wedstrijd natuurlijk veel. Ik vind dat er veel veranderd is. Zeker na de Berendries ben je heel rap aan de Muur. Links en rechts is er toch een beklimming bij. Dat scheelt wel, hoor."

ELVERENBERG-VOSSENHOL

Met één van die beklimmingen heeft Stuyven voor het eerst kennis gemaakt. "Die nieuwe helling na de Berendries kende ik niet. Die reed ik nooit op. Het is een leuke berg." Hij doelt op de Elverenberg-Vossenhol in Brakel. "Ik weet dat we daar altijd voorbijvlammen. Nu heb je net de Berendries gedaan. Je staat net niet stil beneden, maar het is direct links omhoog. En het blijft zowat doorlopen."

MET DRIE IN FINALE

In elk geval weet Trek-Segafredo wel al hoe het deze koers gaat aanpakken. "Het uitgangspunt is dat we met een sterk blok in de finale komen, met Mads Pedersen en Edward Theuns. Hardrijder Ryan Mullen moet ons afzetten vlak voor de finale. Onder ons drieën moeten we proberen de koers in ons voordeel te laten uitdraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties