Viviani remonteert ex-ploegmaat fraai in Emiraten

Viviani remonteert ex-ploegmaat fraai in Emiraten
Foto: © photonews

De vijfde rit in de UAE Tour heeft volledig aan de verwachtingen voldaan. Dat betekent: veel spektakel was er niet, tot de slotmeters aanbraken waarin er gespurt werd om de overwinning. Het werd opnieuw een koninklijke sprint. Viviani trok deze keer aan het langste eind.

Na twee zware dagen in de UAE Tour was de vijfde etappe nog eens voer voor sprinters. De rit ging van Flag Island naar Khor Fakkan, een stadje aan de Oostkust. Een vijftal renners kregen carte blanche van het peloton om er vanonder te trekken: Kuryanov, Shilov, Vorobyev, Planet en Calabria. Zo lag het beeld van de etappe meteen vast.

Vijf koplopers mochten vooruit rijden en in het peloton deden ze wat ze moesten doen om de vlucht rustig onder controle te houden. Het verschil liep aanvankelijk op richting de drie minuten, maar op zestig kilometer van de meet bleef daar slechts anderhalve minuut van over. Calabria hield het nog het langst vol. Met nog dertig kilometer te gaan was alles toch weer bij elkaar.

VALPARTIJ SARREAU

Op iets minder dan vier kilometer van de finish kon één ploeg al een streep trekken door de naam van zijn sprinter. Sarreau, snelle man van Groupama-FDJ, kwam hard ten val. De anderen kwamem wel goed door de smalle wegen en het UAE-team was uiteraard tuk op een nieuwe overwinning. Kristoff deed het voorbereidende werk voor Gaviria.

SNELLE LAATSTE 50M VAN VIVIANI

De Colombiaan bleek over goede benen te beschikken, maar kreeg wel met concurrentie te maken. Ook Bennett en Kittel deden volop mee. De snelste van allemaal was echter Elia Viviani, die in de laatste vijftig meter naar voren schoot en als eerste over de streep reed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties