Wout Van Aert wil zich opnieuw lanceren: "De laatste tijd toch wat op mijn honger blijven zitten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 36 reacties
Wout Van Aert wil zich opnieuw lanceren: "De laatste tijd toch wat op mijn honger blijven zitten"
Foto: © photonews

Nieuwe start, nieuw begin voor Wout Van Aert. In de Omloop Het Nieuwsblad rijdt Van Aert zijn eerste koers voor zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma. Tijdens zijn stage in het Spaanse Girona blikte Van Aert vooruit op het nieuwe seizoen.

Van Aert kende een moeilijke winter, maar kan dat de komende weken en maanden rechtzetten. "Het voelde wel alsof ik de winter achterliet", vertelt Van Aert in een video van zijn nieuwe ploeg. "Het was niet echt een vlucht, maar je rijdt letterlijk weg van het circus wat het veldrijden toch is. Het was een heel rustgevend gevoel dat we met twee weg waren en anoniem konden zijn."

Vorig jaar verraste Van Aert in het voorjaar. Lukt dat opnieuw? "Als ik naar mijn waardes en gevoel kijk, dan mag ik heel wat verwachten voor het voorjaar", vervolgt Van Aert. "Ik zou er graag meteen staan. Ik heb toch wel het gevoel dat ik de afgelopen tijd wat op mijn honger ben blijven zitten."

Herlanceren

"Nu krijg ik de kans om mij te herlanceren en mij voor te bereiden zoals het moet. Op de weg is het belangrijk een sterke ploeg en om de juiste mensen rond je te hebben. Dat is nu eindelijk het geval. Ik denk dat de honger die ik nu heb een goed teken is."

"De lenteklassiekers zijn supermooie koersen. Het is van nooit saai en van in het begin meteen opletten. Het is mij vorig jaar goed bevallen. Maar ik hoop de ploeg ook op een andere manier te kunnen helpen en veel te kunnen bijleren. Ik heb ook een goede tijdrit in de benen, maar ik heb nooit de kans gehad om professioneel begeleid te worden. Ik hoop nieuwe stappen te zetten, dus ik ben heel benieuwd."

WorldTour

Na enkele transferperikelen kan de Kempenaar zonder zorgen fietsen. "Het is een grote stap in mijn carrière om naar een WorldTour-ploeg te gaan. Hier kan ik omringd en begeleid worden zoals ik altijd al wilde. En ik kijk er naar uit om ook écht in het geel te rijden", lacht Van Aert nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties