Nieuwe hoofdsponsor Team Sky kan wel eens sneller bekend zijn dan gedacht

Tosatto verwacht dat Team Sky rond is met nieuwe sponsor voor Girostart

Nieuwe hoofdsponsor Team Sky kan wel eens sneller bekend zijn dan gedacht
Foto: © photonews

De zoektocht van Team Sky naar een nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen gaat volop voort en blijkbaar worden er al verregaande onderhandelingen gevoerd. Bij het management maken ze zich sterk dat een deal in de maak is en de nieuwe sponsor snel voorgesteld zal worden.

Voormalig wielrenner Matteo Tosatto is sinds 2017 sportdirecteur bij Sky en heeft in een gesprek met Marca in zijn kaarten laten kijken. "Voor de Giro zouden we een overeenkomst moeten hebben met een sponsor die het voortbestaan van het team kan garanderen", meldt de Italiaan.

"Eerst zouden we deal pas rondkrijgen in aanloop naar de Tour, maar het ziet er naar uit dat we al iets kunnen aankondigen voor de Corsa Rosa." Ook over wie die nieuwe sponsor kan zijn, is er al één en ander duidelijk. "Het zal een Europese sponsor worden."

GEEN AKKOORD MET COLOMBIA

Nochtans leek sterke man Dave Brailsford er wel iets te voelen om een Colombiaanse WorldTour-ploeg uit de grond te stampen. Tosatto gaat er dieper op in. "Het klopt dat dit een mogelijke piste was, maar dat is niet doorgegaan. Het land heeft enkele geweldige renners en passie voor het wielrennen, maar we zijn niet tot een vergelijk gekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties