Terpstra en Direct Energie: succesverhaal in de maak?

Terpstra en Direct Energie: succesverhaal in de maak?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als winnaar van de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar is Niki Terpstra ook zeker één van de namen om te noteren voor de Omloop Het Nieuwsblad. Dit jaar moet hij het zien te klaren voor Direct Energie. Een Nederlander in een Franse omgeving: het lijkt wat vreemd, maar het is een goede 'match'.

Vooral voor zijn nieuwe teamgenoten brengt het heel wat veranderingen met zich mee. In andere jaren legden ze de eerste maanden ietwat doelloos af en was het toch vooral wachten op Franse rittenkoersen. In 2019 hebben alle Direct Energie-leden van in het begin een specifiek doel en dat maakt een gigantisch verschil qua motivatie.

Het vertoont veel gelijkenissen met Greg Van Avermaet en CCC, nog zo'n verhaal dat een succes lijkt te worden. Voor de kopman is het fijn dat heel de ploeg rond hem draait en de anderen zijn dankbaar dat ze als team kunnen meedoen voor de overwinning en zijn bereid om diep te gaan voor hun leider.

FINALE

En wie weet kunnen zij dan bijvoorbeeld in de schaduw van een Niki Terpstra hun eigen carrière wel een nieuwe impuls geven. In koersen als de Omloop is het een kwestie om Terpstra veilig en wel door de belangrijke stroken te loodsen. Wie sterk genoeg is, komt zo automatisch misschien wel in de finale terecht.

Ongetwijfeld dwingt Niki Terpstra veel respect af binnen zijn nieuwe ploeg. Hij brengt een palmares naar de ploeg om u tegen te zeggen: drievoudig nationaal kampioen, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, E3 en tweemaal Dwars door Vlaanderen: iemand die zulke wedstrijden naar zijn hand kan zetten, zijn ze bij Direct Energie gewend.

MAN MET EEN MENING

Dat brengt ook met zich mee dat hij veel te zeggen heeft en dat moet hem zeker bevallen. Op zijn aanraden werd er gekozen voor Wilier Triestina als fietssponsor. Hij is ook een man met een mening. Over materiaal, over voeding, aan welke voorwaarden een goed hotel moet voldoen. Op alle vlakken kan hij zijn ervaring doorgeven. Omgekeerd zullen ze hem daarvoor zeker iets in de plaats willen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties