Vanmarcke legt uit waarom hij zoveel vertrouwen heeft: "Nu weet ik dat ik goed genoeg ben"

Vanmarcke legt uit waarom hij zoveel vertrouwen heeft: "Nu weet ik dat ik goed genoeg ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Omloop Het Nieuwsblad blijft de enige grote Vlaamse koers die Sep Vanmarcke reeds op zijn palmares kon schrijven. Voeg daarbij het feit dat hij dit jaar al vroeg op het seizoen wist te winnen en dan weet je waarom Vanmarcke er zo'n zin in heeft dit weekend.

Onze landgenoot opende zijn rekening in de Haut Var. "Deze zege geeft me veel vertrouwen", zegt de kopman van Education First op de site van zijn ploeg. "Andere jaren vroeg ik me af: 'Ben ik goed genoeg?' Nu weet ik dat ik goed genoeg ben."

Het Vlaamse openingsweekend is altijd een moment om naar uit te kijken. "Elke Belgische renner wil top zijn. Toen ik de laatste dagen op training was of in de supermarkt, voelde je dat de klassiekers er weer aan komen. Op training stoppen de mensen met hun wagen om te roepen: 'Gefeliciteerd' of 'Succes dit weekend'."

VECHTEN VOOR POSITIE

Voor Vanmarcke heeft de Omloop geen geheimen meer. "Het gaat er zo nerveus aan toe dat er dikwijls valpartijen zijn. Je moet vaak vechten voor je positie. In de finale is het man tegen man. Dan gaat het er anders aan toe en is het moeilijk om de juiste tactiek te kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties