? UCI tikt de organisatie van de E3 op de vingers

? UCI tikt de organisatie van de E3 op de vingers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra was vorig jaar goed voor een straffe stoot in de E3-prijs. Ook dit jaar is de E3 BinckBank Classic weer één van de Vlaamse koersen om naar uit te kijken. De organisatie kwam met een opvallende banner op de proppen. Die kan niet op de goedkeuring van de UCI rekenen.

Op de banner staat volgende vraag: "Wie kroont zich tot de prins van Harelbeke?" Het is niet zozeer die tekst die voor ophef zorgt, maar wel de kikker die erop staat. Die wordt immers gevormd door twee gebodypainte vrouwen. Dat kan volgens de UCI niet door de beugel.

"De UCI betreurt de keuze van de organisator van de E3 BinckBank Classic en keurt de banner voor deze WorldTour-wedstrijd af. De UCI is in het verleden al verschillende keren tussengekomen om de organisatie van de wedstrijd te wijzen op zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot het imago van de koers", klinkt het in een mededeling.

STRIJD VOOR GELIJKHEID

Maar daar blijft het niet zomaar bij. "De UCI strijd al jaren voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daarom heeft de UCI de opdracht gegeven om de visuele campagne te verwijderen. Als dat niet gebeurt, zal de UCI overwegen om een procedure in te leiden bij haar juridische instanties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties