Belgische verrassing in de Omloop? "Als ik in een goede positie aan de Muur kom, maak ik een kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 0 reacties
Belgische verrassing in de Omloop? "Als ik in een goede positie aan de Muur kom, maak ik een kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We tippen hem vooral in Kuurne-Brussel-Kuurne als outsider voor winst, maar toch hoopt Jens Debusschere ook in de Omloop Het Nieuwsblad te verrassen. Al zal hij in de finale dan wel op zijn hoede moeten zijn.

"Ik zie het zitten. Je zit hier direct in de voorjaarssfeer", zei een ontspannen Debusschere voor de Omloop. "Er wordt hard gereden, maar iedereen die in orde is, is ook in orde. 

De nieuwe renner van Katusha-Alpecin ging woensdag het parcours verkennen. "Ik ben een beetje verschoten tussen de Berendries en Brakel. Daar wordt het heel lastig voor mij. Maar als ik daar over geraak en in een goede positie aan de Muur zit, dan maak ik een kans", weet de West-Vlaming. 

Geen Sagan

Al moeten we toegeven dat de research van Debusschere voor de Omloop niet helemaal goed zat. "Het zijn hier altijd dezelfde favorieten. Er wordt vrij weinig over Sagan gesproken, maar hij gaat sowieso wel goed zijn." Oeps, Jens? Peter Sagan is er niet bij, broer Juraj wel.

Al ziet Debusschere wel nog genoeg favorieten. "Greg uiteraard. Trentin is ook goed. Zij zijn de twee grootste kanshebbers, samen met Lampaert erbij. Het zou fantastsich zijn als ik dit voorjaar een klassieker win. Het zou schitterend zijn. Maar morgen zal ik in principe beter voor de dag komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties