Boonen geeft aan waarom hij zo in Lampaert gelooft: "Onder druk wordt steenkool diamant"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Boonen gelooft dat Lampaert link genoeg is om de grote koersen te winnen

Boonen geeft aan waarom hij zo in Lampaert gelooft: "Onder druk wordt steenkool diamant"

Eén van de sterke mannen die zich dit seizoen dolgraag zou bewijzen - voor zoverre dat nog nodig is-, is Yves Lampaert. De Belgische kampioen krijgt straks bij Deceuninck-Quick.Step een andere rol toebedeeld. Tom Boonen is zeker dat Lampaert niet gaat teleurstellen.

Uit een gesprek tussen beiden in HLN komt het geloof van Boonen in Lampaert naar voren. "Yves heeft al elk jaar een stap gezet. De aansluiting is een feit, hij kon in 2018 al een topklassieker gewonnen hebben. Nu Terpstra weg is, schuift hij een rang op. En moet hij dominantie proberen om te zetten in succes", schetst Boonen de situatie.

NOG LEPER DAN 'PHIL'

Geen haar op zijn hoofd dat eraan twijfelt - moest hij dat hebben - of het goed komt met Lampi. "As je Yves verantwoordelijkheid geeft, ontgoochelt hij zelden, weet ik uit ervaring. En hij is link genoeg." Van dat laatste moest Lampaert bijna zelf nog overtuigd worden. "Je bent toch kampioen geworden tegen Gilbert? Als je nhet nog leper kunt spelen dan 'Phil', ben je een straffe."

Bij Deceuninck-Quick.Step kunnen Gilbert en Stybar alvast zeggen dat ze al een koers gewonnen hebben. "Goed dat ze al eens wonnen. Dat verdeelt de druk een beetje", weet Lampaert. En druk, daar krijgt hij zelf ook wel opgelegd van bijvoorbeeld Patrick Lefevere. Boonen maakt zich geen zorgen. "Onder druk wordt steenkool diamant."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties