De favorieten van Wielerkrant.be voor Kuurne-Brussel-Kuurne: kunnen uitdagers Groenewegen van 2 op 2 houden?
Redactie
| 0 reacties

Groenewegen moet voor tweede zege in Kuurne Ackermann, Colbrelli en Trentin vloeren

De favorieten van Wielerkrant.be voor Kuurne-Brussel-Kuurne: kunnen uitdagers Groenewegen van 2 op 2 houden?
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen spurtte vorig jaar overtuigend naar de overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlander is erop gebrand om er twee op een rij van te maken. Hij behoort zeker opnieuw tot de favorieten, maar wie zijn zijn voornaamste uitdagers?

Niet aan twijfelen om de naam van Groenewegen voor deze wedstrijd opnieuw met stip aan te duiden. De ploeg spreekt enorm veel vertrouwen uit in de pijlsnelle Nederlander. Die stond dit jaar overigens al twee keer aan het kanon in Zuid-Europese rittenkoersen. Met een vierde plaats in 2016 en de zege in 2018 lijkt deze wedstrjd hem op het lijf geschreven. Zonder ongelukken is hij er ook dit jaar dichtbij.

De concurrentie is echter niet min. In het rijtje van de pure sprinters is Pascal Ackermann diegene die hem het meest kan bedreigen. De aalvlugge Duitser werd bij zijn enige deelname pas 130ste, maar lijkt haast een andere renner in vergelijking met twee jaar geleden. Bovendien weet hij ook hoe het is om te winnen in België: vorig jaar schreef hij de Brussels Cycling Classic op zijn naam.

Weifelende Démare

Arnaud Démare werd in principe ook wel tot de favorieten gerekend, tot hij ziek moest afzeggen voor de Omloop. Voorlopig is er nog een kans dat hij aan de start komt in Kuurne-Brussel-Kuurne. Al zou het dan wel een half wonder zijn moest de Fransman daar ineens naar de overwinning vlammen. Al moet er met de tweede van 2018 toch rekening gehouden worden, als hij aan de start komt.

Er zijn ook nog enkele snelle mannen die gebaat zijn bij een meer hellende finish, maar sowieso onder de sprinters meer dan hun mannetje kunnen staan. Europees kampioen Matteo Trentin bijvoorbeeld. De Italiaan steekt vroeg op het seizoen al in bloedvorm. Met al drie overwinningen op zak is het vertrouwen torenhoog en zal hij in Kuurne moeilijk te kloppen zijn.

Schuift Colbrelli nog op?

Ook Sonny Colbrelli beantwoordt ongeveer aan hetzelfde profiel. In de Ronde van Oman pikte de Italiaan al zijn ritje mee door niemand minder dan Greg Van Avermaet voor te blijven. Colbrelli sprak onlangs zijn liefde voor de Vlaamse koersen nog eens uit. Aan motivatie geen gebrek en zijn derde plaats van vorig jaar in Kuurne zal hij willen verbeteren.

Wat dan met de Belgische topteams Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal? Deceuninck moet volop voor de aanval kiezen nu Jakobsen ziek heeft afgezegd. Benieuwd welk plan de troepen van Lefevere kunnen ontvouwen. Lampaert en Stybar zijn in elk geval aan zet. Die laatste was in het verleden toch al eens goed voor een top tien.

De Buyst krijgt zijn kans bij Lotto 

Zo zijn er nog wel enkele renners die er al eens ereplaats konden scoren en nog een paar posities kunnen opschuiven. Bij Lotto trekken ze wellicht de kaart De Buyst. De Assenaar heeft toch al een aantal keer zijn snelle benen getoond en is één van die vele outsiders die wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen.

Dan zijn er nog twee andere Belgen om in het oog te houden. Na zijn val in de Ronde van de Algarve is het toch maar even afwachten hoe Jasper Stuyven voor de dag komt. Het gevoel waarmee hij in Kuurne aan de start komt, zal afhangen van hoe zijn Omloop is geweest. Als ex-winnaar uit 2016 weet hij alvast hoe hij een aanval in deze wedstrijd tot een goed einde moet brengen.

Jasper Philipsen daarentegen vertrouwt ongetwijfeld op zijn sprint. De UAE-renner heeft al bewezen dat hij niet te beroerd is om zich er tegen grote kleppers tussen te gooien. Naast zijn ritzege in de Tour Down Under heeft hij nog een paar massasprints betwist en op de tweede dag van het Vlaamse openingsweekend wacht er een nieuwe kans voor de talentvolle youngster.

De favorieten van Wielerkrant.be voor Kuurne-Brussel-Kuurne

**** Dylan Groenewegen - Matteo Trentin
*** Pascal Ackermann - Sonny Colbrelli
** Nacer Bouhanni - André Greipel - Jasper Philipsen - Jasper Stuyven
* Jasper De Buyst - Jens Debusschere - Arnaud Démare - Timothy Dupont - Yves Lampaert - Giacomo Nizzolo - Zdenek Stybar 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties