Edward Theuns verrast: "Mijn favoriet? Stybar!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 0 reacties
Edward Theuns verrast: "Mijn favoriet? Stybar!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagochtend werd in Gent het startschot gegeven van de 74e Omloop Het Nieuwsblad. Edward Theuns komt met een sterk blok van Trek-Segafredo aan de start, maar toch zet hij zijn geld op een renner van Deceuninck-Quick.Step.

Theuns is klaar voor het voorjaar. "Het is elk jaar een moment om naar uit te kijken om hier te starten", vertelde hij. "Het is de eerste Vlaamse koers, dus dat zorgt voor gezonde spanning. Ik voel me zelf goed, want ik heb een goede winter gehad. Zonder veel problemen. Wanneer mijn voorjaar geslaagd is? Als ik een koers win", is Theuns duideijk. 

Met Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Theuns zelf hebben ze mij Trek-Segafredo meerdere troeven om uit te spelen. "Ik denk dat we in de breedte een goede ploeg hebben. Jasper is onze nummer één, maar we kunnen profiteren door met Mads of met mij in de aanval te gaan en zo iets te forceren."

Stybar favoriet

Toch bevindt de favoriet zich volgens de Gentenaar niet in eigen rangen. "Mijn favoriet? Stybar. In de Ronde van de Algarve won hij op een indrukwekkende manier de laatste rit op een erg lastige finish. In de tijdrit reed hij ook top tien, dus hij is in orde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties