Geen nummer drie voor Greg Van Avermaet: Zdenek Stybar bezorgt Patrick Lefevere eerste zege in de Omloop sinds 2005

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 38 reacties
Geen nummer drie voor Greg Van Avermaet: Zdenek Stybar bezorgt Patrick Lefevere eerste zege in de Omloop sinds 2005
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Tsjech van Deceuninck-Quick.Step liet in de finale zijn vier medevluchters achter zich met een snedige demarrage. Greg Van Avermaet werd tweede.

De Molenberg bleek de scherprechter in deze - alweer - vernieuwde editie van de Omloop met finish in het centrum van Ninove. Enkele favorieten versnelden op de Molenberg, maar een heel hoopje kanshebbers met daarbij Gilbert, Valgren, Stuyven en Terpstra waren niet present toen er vooraan spektakel te beleven viel. 

Molenberg scherprechter

Vanaf de Molenberg viel het niet meer stil en ging het tempo de hoogte in. Op de Muur bleef er een zestal over met Wellens, Teuns, Van Avermaet, man-in-vorm Lutsenko, Stybar en Oss. Al kraakte de Italiaan al snel op de vesten van de legendarische Muur. Ondertussen moest Benoot de wedstrijd voor bekeken houden na een stevige val, Vanmarcke parkeerde dan weer op de Berendries. 

Van Avermaet en Stybar toonden zich vooraan op de hellingen sterker dan de rest, maar toch bleef alles samen. Als het moest gebeuren, dan was het op de Bosberg. Van Avermaet probeerde het opnieuw, maar opnieuw zonder succes. 

Aanvalspogingen

Het vijftal ging in een rotvaart naar de streep, maar Van Avermaet was natuurlijk de man met de snelste benen aan de meet. Wellens probeerde het met een ultieme poging aan de rechterkant, maar de CCC-kopman nam zijn verantwoordelijkheid. Stybar dan maar op zijn beurt, waarna Van Avermaet de benen stil hield. Lutsenko probeerde nog, maar het kwaad was op 2 kilometer van de meet geschied. 

Stybar reed solo naar de meet in Ninove en bezorgde Patrick Lefevere de eerste zege sinds 2005 in de Omloop. Van Avermaet sprintte gemakkelijk naar de tweede plek, Wellens mocht tevreden zijn met het laagste podiumplekje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties