Gevaarlijke finish niet populair in het peloton: "Crashen of winnen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gevaarlijke finish niet populair in het peloton: "Crashen of winnen"
Foto: © photonews

Het parcours van de Omloop, die momenteel aan de gang is, werd grondig onder handen genomen. De hindernissen volgen elkaar wat sneller op en dat moet voor meer spektakel zorgen, maar de finish kan niet iedereen overtuigen.

Van Avermaet gaf al aan dat de grootste kamikaze zou winnen als er een sprint met een grote groep van komt. "Ik ga akkoord met wat Greg zegt", aldus Oliver Naesen. "Het is een recht stuk van 150, 200 meter. Als je als eerste draait en je hebt het idee 'crashen of winnen', win je. Áls je recht kan blijven. Het parcours is mooier, maar de finish was vorig jaar beter."

Greg kwam er ook zelf nog op terug. "De finish is niet echt ideaal, ze spreekt niet tot de verbeelding. Er zat meer traditie in die van vorig jaar. Nu is het een éénvaksbaan en dat is niet echt mooi, maar ik hoop dat ik er ook op kan winnen." De winnaar van vorig jaar, Michael Valgren Andersen, deed ook z'n zegje.

Je moet ballen aan je lijf hebben

-Valgren Andersen

"De aankomst is wat tricky. Je hebt wat skills nodig en je moet ook ballen aan je lijf hebben. Je mag niet de eerste zijn in die laatste bochten, maar te ver zitten is helemaal uit den boze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties