Nederlandse kampioene viert feest in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 7 reacties
Nederlandse kampioene viert feest in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chantal Blaak heeft de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse kampioene pakte net na de Muur uit met een snedige demarrage en niemand zag haar nog terug.

Na amper 35 kilometer was er al heisa in de Omloop bij de vrouwen. De mannen waren bezig aan het traagst mogelijke schema en daarom werd de vrouwenwedstrijd zowaar geneutraliseerd. 

Onder meer Europese kampioene Marta Bastianelli en Annemiek van Vleuten namen de koers in handen op de Molenberg. Een ruime kopgroep ontstond, maar het was vooral de Nederlandse van Vleuten die zich erg actief toonde. 

Muur beslissend

Op - en eigenlijk na - de Muur van Geraardsbergen zou de beslissing vallen. Blaak demarreerde en alleen Van der Breggen en Bastianelli konden dicht bij de Nederlandse kampioene blijven. Maar het lukte Blaak toch om weg te springen. 

Ze kreeg een comfortabele voorsprong van om en bij de halve minuut en de vogel was gaan vliegen. De Nederlandse van Boels-Dolmans breidde haar voorsprong op de ruime groep met achtervolgers zelfs nog uit en pakte na twee tweede plaatsen eindelijk de zege in de Omloop. Bastianelli werd tweede, Jip van den Bos sprintte naar de laagste podiumplek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties