Ontgoochelde Greg Van Avermaet voelde zich de sterkste man in koers: "Maar de benen zeiden even 'nee'"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 33 reacties
Ontgoochelde Greg Van Avermaet voelde zich de sterkste man in koers: "Maar de benen zeiden even 'nee'"
Foto: © photonews

Geen derde zege voor Greg Van Avermaet in de Omloop Het Nieuwsblad. Van Avermaet zag Zdenek Stybar in het slot wegsnellen en had geen antwoord op die demarrage. Het werd dus een tweede plek voor de CCC-kopman.

"Ik had liever gewonnen", bekende Van Avermaet na de koers. "Het zat er wel in, dus ik ben ontgoocheld. Ik voelde mij de sterkste man in koers en voelde me sterk genoeg om de sprint te winnen, maar ik kreeg die mannen er niet af.

Beslissende aanval 'Styby'

De versnelling van Stybar kende meer succes. "Ik wist dat er nog aanvallen zouden komen. Toen Wellens op rechts doortrok, moest ik al een serieuze inspanning leveren. Toen Stybar ging, zeiden de benen even 'nee'. Ik kwam mezelf tegen en dat is toch best frustrerend. Ik had gehoopt dat Lutsenko het gat nog kon dichten, maar Stybar kon profiteren."

"Zuur, want ik had zeker kunnen winnen vandaag. Over mijn conditie ben ik heel tevreden. Ik had deze week super goede benen. Ik ben dus ontgoocheld, maar morgen zal dat misschien al wat minder zijn", besluit de CCC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties