Sep Vanmarcke had zege 'niet nodig': "Vorig jaar wist ik ook dat ik goed was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 1 reacties
Sep Vanmarcke had zege 'niet nodig': "Vorig jaar wist ik ook dat ik goed was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ritzege in de Tour du Haut Var was slechts een kleine vis voor Sep Vanmarcke. De komende weken gaat de West-Vlaming van EF Drapac op zoek naar de spreekwoordelijke grote vis. Te beginnen met de Omloop Het Nieuwsblad, die hij in 2012 al eens won.

De Omloop is traditioneel de opener van het Vlaamse voorjaar. "Het is altijd leuk als de voorjaarskoersen er weer aankomen", aldus Vanmarcke. "Je werkt er heel de winter voor, dus dan kijk je er ook naar uit. De opener is altijd spannend en mooi."

Vanmarcke tankte vertrouwen met een ritzege in de Tour du Haut Var. Zijn eerste zege in 2,5 jaar tijd. " Laat ons zeggen dat het richting de klassiekers niet zo belangrijk was", vervolgt Vanmarcke. "Vorig jaar wist ik ook dat ik in vorm was. Maar ik win niet zo vaak, dus elke zege is mooi meegenomen. Met de conditie zit het zeker goed."

Finish

Over de aankomststrook is al heel veel neergepend. "Normaal zit de koers vol met gevaarlijke dingen en is de aankomststrook op het einde breed en rechtdoor. Maar nu wordt het echt vechten voor die laatste bochten. Dat kan in het nadeel maar ook in het voordeel spelen. Ik zal gewoon moeten zien dat ik goed gepositioneerd zit", besluit de winnaar van 2012.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties